Inspiratie

Een uithangbord, een levend labo en energieschool

Infinity is gebouwd om te informeren, te motiveren en te inspireren. Het moet anderen overtuigen om de energiezuinige weg te kiezen. Onze overtuigingskracht zit hem in drie functies. Ten eerste is het een uithangbord en toont het onze klanten wat er allemaal mogelijk is in de wereld van energiezuinig bouwen. Ten tweede zijn we een levend labo en experimenteren we zelf met de nieuwste technieken. Ten derde zien we onszelf als een energieschool: een onderwijscentrum dat mensen wil sensibiliseren om feitelijk actie te ondernemen en energiezuinig te gaan bouwen.

Bovendien toont Infinity dat energiezuinig bouwen ook financieel zeer voordelig is. Bent u benieuwd wat u kunt doen om energiezuinig én rendabel te bouwen? Neem contact met ons op en laat u adviseren.

Een uithangbord voor enegiezuinig bouwen

Infinity is een uithangbord, een showroom van de beste duurzame technieken die de markt te bieden heeft. Daarom hebben we bewust gekozen om verschillende technieken voor verwarming, koeling, verlichting, verluchting en energieopwekking naast elkaar te gebruiken. In de constructie van het gebouw hebben we er rekening mee gehouden dat we technieken, wanneer er een nog milieu- en energievriendelijker alternatief op de markt zou komen, gemakkelijk kunnen vervangen.

Een levend labo

Infinity is ook een levend labo. We experimenteren in ons gebouw met de nieuwste technieken, apps en andere toepassingen op het vlak van optimalisatie van de kantoorruimte. Zo hebben we in ons kantoor bijvoorbeeld een systeem dat via sensoren de aanwezigheid in kantoren meet, en op die manier kan bijdragen aan een optimale bezetting van vergaderzalen.

Een energieschool

Een gebouw kan pas als voorbeeld en inspiratie dienen als er ook bezoekers over de vloer komen. Daarom heeft Infinity een auditorium waar externen opleidingen rond energie en duurzaamheid kunnen volgen. Deze educatieve functie is een belangrijk element van Infinity. Door mensen te informeren willen we de drijvende kracht zijn achter de mindshift die ervoor moet zorgen dat duurzaamheid de norm wordt.

Gemaakt om mensen te ontvangen

Omdat Infinity gemaakt is om mensen te ontvangen, beschikt het complex over een uitermate duurzaam restaurant. Het is ingericht met gerecycled en upcycled material en voorzien van een professionele keuken met laag energieverbruik. Hier zijn diverse technologieën verwerkt om te tonen welke mogelijkheden de horecasector heeft om energiezuiniger te werken.